Vasakongen

Skrevet av: Vidar Hågensen         Dato: 04.03.20 21:57

En opptur av de sjeldne

I dag hadde vi gleden av å besøke Petter Eliassen for å gratulere han med seieren i verdens lengste langrennsløp.

Ørjan Bakken (leder i skigruppa), Einar Opgård, Terje Opgård (medlemmer i skigruppa) og Vidar Hågensen (representant for hovedstyret) sørget for å overlevere kake og blomster.

Søndag klokken 08:00 gikk nemlig startskuddet i Vasaloppet med sine 15800 deltakere.
Vasaloppet er et helt spesielt arrangement hvor alle deltakerne starter i samme sekund og man kan se et teppe av mennesker som forflytter seg over den enorme startsletten.

Petter startet rolig og syntes selv det kjentes litt tungt i starten av løpet. Forholdene var på grensen til det ekstreme, hvor de nesten ikke hadde hatt snø i dagene før løpet, til at det lavet ned på natten før løpet skulle starte. En gruppe løpere bestående av blandt annet Petters tidligere lagkamerat, Øystein "Pølsa" Pettersen, og noen andre fikk et solid forsprang på Petter med bortimot tre minutter på det beste, og kommentatorene på NRK fulgte dem nøye og lenge.

Ca 3 mil før mål begynte det å skje noe i gruppen til Petter, og med hans enorme kapasitet jobbet han inn ledergruppa og passerte dem uten at de klarte å henge på. Stian Hoelgaard var eneste løper som klorte seg fast på maskinen fra Tverrelvdalen IL.

Stian og Petter samarbeidet godt de to siste milene mot mål, og Stian ble tidlig utropt som spurt-favoritt dersom ikke Petter klarte å rista han av før det gjenstod 5 km av løpet.
På oppløpet kommer Stian fremst med Petter på bakskiene. Man kan tydelig se Petter slippe han en og en halv meter fremfor seg, for å hente fart. Med kirurgisk presisjon manøvrerer Petter opp bak Stian, og bestemmer seg for å bytte spor.
Mellom sporene er det 20 cm nysnø, og det ser ut som det skal gå galt. Petter stabler skiene i sporet helt til venstre, og lader stavene, ryggen, magen og armene med krefter som de færreste av oss kunne oppnådd på en god dag, selv etter 4 timer og 25 minutter med kun bruk av de samme musklene. Han regelrett knuser konkurrenten to meter før målstreken og jubelen gikk som et tordenskrall nedover Tverrelvdalen.


Sondre hadde fått nyss i besøket tidligere på dagen, og løp frem og tilbake bak gardinene før vi kom inn. Kakesulten var han også.

Petter satte stor pris på oppmersomheten og besøket. Han var tydelig stolt og fornøyd med egen innsats på søndag, man samtidig full av energi til å diskutere fremtiden for idrettslaget, Arctic Alta og hvordan få mosjonister ut av sofaen.
I forkant av Vasaloppet har han brukt masse energi på å arrangere Arctic Alta Ski og Fatbike, samtidig som han deltok og vant skirennet på lørdagen. I tillegg er han en stor bidragsyter i skigrupa som trener for de minste. Vi er utrolig glad for å ha en så flott og engasjert utøver i klubben vår.

Gratulerer så masse, fra alle medlemmene i Tverrelvdalen IL.

Forøvrig kan vi gratulere Jarl Erik Aas med gjennomføring av det 90 km lange løpet, og Stig Aksel Opgård med sin andre gjennomføring.

Den utflyttede tverrelvdalingen, Simen Georg Romsdal, som fyller 75 år om få dager gjennomførte også løpet. Vi har ikke veldig mange deltakere fra hans årskull på våre lokale dalacuper. Vi bøyer oss i støvet.

 

Resultatlister

 

Blomstene ble raskt tatt hand om av Petter selv.

 

Petter pekte på bildet og påpekte kontrasten mellom de to løperne som passerte målstreken 42 sekunder før neste løper.

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 119
Hittil denne måneden: 24320
SPONSORER

HOVEDSPONSOR SKIGRUPPA

 

Sponsor

 

 
 
Utstyrs sponsor/ leverandør