Tverrelvdalen IL første gang vinner av Finnmarksserien

Skrevet av: Jarle Mjøen         Dato: 13.10.19 17:22

Et historisk bilde - Tverrelvdalen IL er vinner av Finnmarksserien 2019.

Tverrelvdalen IL har aldri tidligere vunnet Finnmarksserien for herrer - fylkets øverste divisjon. Over Finnmarksserien har Alta IF hatt lag i 2. divisjonen og Norild i 3. divisjonen i 2019, begge landsomfattende divisjoner.

Trener Kjetil Thomassen har i løpet av to år løftet Dalen til et helt nytt sportslig nivå, og nå er det bare et grønt lys fra fotballgruppa og hovedstyret i Tverrelvdalen IL som står mellom Dalen, en kvalifisering mot fire andre avdelingsvinnere i Nord-Norge og en debut i en landsomfattende serie, 3. divisjonen. Fotballgruppa har allerede hatt innledende drøftelser og vurderinger knyttet til om at laget skal takke ja til kvalifisering, og dermed etter alle solemerker plass i en av seks landsomfattende avdelinger for 3. divisjonen i 2020. Vurderingene er at laget er sterkt nok til å vinne en kvalifisering. Tre av fire lag i kvalifiseringen får plass i neste års 3. divisjon.

I siste kamp mot BUL på Coop Arena i Bossekop var Dalen-guttene minst en divisjon bedre enn BUL og vant 9-3. Målscorere Stein Arne Mannsverk, Pål Even Heggelund (2),Svein Ove Thomassen, Vebjørn Atle Skorpen (3), Henning Opgård Heimen og Simen Stødle.

Tabell viser at Dalen er og har vært suveren i årets 4. divisjon, og er hele fem poeng foran byguttene fra Hammerfest som tar en sterk andreplass. Porsanger som lenge så ut til å bli hardeste konkurrent er over 10 poeng bak på tredjeplass. Dalen har scoret utrolige 121 mål og slutt inn 34.

Det store spørsmålet er nå om klubben er moden for å ta steget opp i en landsomfttende divisjon. Sportslig forutsetning med tre fire forsterkninger og en stamme med årets spillere bør holde. Spørsmålet er om suksesstreneren fortsetter, noe som vil telle mye i de vurderinger som gjøres.

Ifølge fotballgruppeleder Ole Andersen gjøres det nå grundige vurderinger knyttet til om klubben klarer å hente inn en god million kroner ekstra,noe som erfaringsmessig er minimumskostnader for reiseutgifter i 3. divisjon.

Så er neste utfordring om man klarer å rekruttere apparat for å drife klubben sportslig på et høyere nivå, og om det er nok administrative ressurser til å klare en krevende sesong med lag i allnorsk seriespill, samtidig som både rekruttering og damesatsing opprettholdes.

- Vi tar sikte på å treffe en avgjørelse i løpet av en ukes tid, sier fotballgruppeleder Andersen som i dag kun bruker energi på å glede seg over prestasjonen.

- En fantastisk innsats og prestasjon. All respekt for det som spillere og ikke minst trener har klart å få til.

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 258
Hittil denne måneden: 3795
SPONSORER

HOVEDSPONSOR 
FOTBALL og SKI

 

HOVEDSPONSORER HÅNDBALL 


 
 

UTSTYRSLEVERANDØR

 

 MX-Sport 

 

 

 

 


 

 

 

?