Har ditt lag lyst å delta i Kraftlagsturneringen 2018

Skrevet av: Jarle Mjøen         Dato: 07.02.19 10:30

Nå nærmer vi oss Kraftlagsturneringen 2019


Her kommer foråndsinfo og foreløpig invitasjon til regional dameturnering – Kraftlagsturneringen 2019. Finnmarkshallen er reservert fredag 29. til og med søndag 31. mars. Det betyr at vi kan sette fullt fokus på damefotballen en hel helg, og slipper konkurranse om oppmerksomheten fra herrefotballen. Vi er også i dialog med Mediehuset Altaposten om å direktestreame levende bilder fra kampene fra sluttspillet i turneringen, og i så fall med eksterne kommentatorer for å formidle kampene.

I år som tidligere tar vi sikte på å lage et fyldig turneringsprogram hvor vi stoffmessig går i dybden på damefotballen i Troms og Finnmark. I tillegg omfattende markedsføring gjennom annonsering i lokalavisen, nett og radio/TV.

Nytt av året er at vi deler turneringen inn i to nivåer:
Nivå 1 – lag som spilte i fjorårets 2. divisjon eller høyere
Nivå 2 – lag i 3. divisjonen/ 2.lag i klubb

FOTO:  Lars Christian Hansen

Turneringen spilles som tidligere som 11-erkamper. Hvordan vi organiserer kampoppsettet blir besluttet ut fra påmelding, men vi ser at 12 lag totalt er det maksimale av hva vi klarer å få plass til. Seks lag i hver «divisjon» ville vært gunstig for et enkelt oppsett, men vi må avvente oppsett/organisering til vi ser antall påmeldte lag.

Det vi kan si allerede nå er at BUL, Polarstjernen, Tverrelvdalen allerede har gitt signal om at de stiller i klassen for øverste nivå. Kautokeino, Alta IF og arrangørklubben Tverrelvdalen har allerede forhåndssignalisert at de stiller lag på nivå 2.

Arrangør: Tverrelvdalen IL i samarbeid med Alta Kraftlag og Finnmark fotballkrets

Påmeldig:
Vi vil på et sendere tidspunkt legge ut link for direkte påmelding på kampoppsettprogrammet Profixio. For å kunne starte planleggingen ber vi om forhåndspåmelding til jarle@altaposten.no. Ved å forhåndspåmelde lag vil klubben være sikret plass dersom vi må sette tak på deltakerantallet (først til mølla-prinsippet).

Deltakergebyr:
Samme pris siden oppstarten i 2011; 5000 kroner per lag. Tidligere år har vi fått tilskudd fra Finnmark fotballkrets som vi har fordelte på deltakende lag ved å redusere påmeldingsgebyret, slik at lagene har betalt 4000 kr. Vi vil søke også for 2019-turerningen og håper å oppnå samme tilskudd som tidligere slik at påmeldingsavgiften reduseres til kr 4000. Påmeldingsavgift skal dekke halleie, dommerutgifter, annonsering, premiering m.m. Turneringen har de senere år hatt gått i pluss, men overskuddet har vært begrenset og turneringen er først og fremst motivert av å skape et godt tilbud for damefotballen.

Deltakelse:
Går ut invitasjon til aktuelle klubber i Troms og Finnmark. Utgangspunktet vil være to nivå:
Nivå 1 – lag som spilte i fjorårets 2. divisjon eller høyere
Nivå 2 – lag i 3. divisjonen/ 2.lag i klubb

Kampoppsett: Vil bli laget i god tid før turneringen. Vi vil bestrebe å sette opp deltakende lag med lang reisevei senest mulig fredag kveld. Dersom det er ønskelig kan også lag få kamper kun lørdag (men vi vil helst unngå dette på grunn av hard kampbelastning på kort tid).

Dommere: Søker samarbeid med Finnmark fotballkrets og satser på full dommertrio til hver kamp. Tidligere år har vi brukt A-lagsspillere fra Tverrelvdalen IL som assistentdommere, men i samarbeid med fotballkretsen satte vi i fjor opp full trio med «profesjonelle» dommere. Dette øker utgiftene, men ble så positivt mottatt at vi satser på det samme også i 2019.

Kamptid:
Avgjøres av hvordan vi organiseres tilbudet, men som tidligere år vil vi forsøke å få til en total spilletid per lag på mellom tre og fire timer.

Premiering:
De tre beste lagene i hver klasse premieres. I tillegg vil vi sette opp pris for turneringens beste spiller, og turneringens toppscorer i begge klassene. Vi vil også dele ut en dommerpris.

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 266
Hittil denne måneden: 3803
SPONSORER

HOVEDSPONSOR

 

         HOVEDSPONSOR 
         ALDERSBESTEMT

   
   

DELSPONSOR

                    
   

UTSTYRSLEVERANDØR

 
?