Fantastisk julegave fra Sparebank1

Skrevet av: Jarle Mjøen         Dato: 01.12.18 21:39

Feiringen vil ingen enda ta da Sparebank1 troppet opp under Tverrelvdalen ILs årlige julemesse med en gavesjekk på 300.000 kroner.

Flere hundre bidragsytere står hvert eneste år på for å gjøre den tradisjonsrike julemessa til en stor suksess. Leder i Tverrelvdalen IL, Geir Roger Bakken, kunne ikke få takket alle nok som på hver sin måte bidrar til idrettslagets største inntektskilde. Men i år var det også en spesiell aktør han har varmere følelser for.
– Det Sparebank1 betyr for Tverrelvdalen IL kan ikke beskrives med ord. Foruten være vår hovedsamarbeidspartner er banken vår desidert største beste støttespiller. En hundre prosent lokal støttespiller, og som deler et skjebnefellesskap med Tverrelvdalen IL og Alta-samfunnet, sier Bakken i en kommentar til at banken troppet opp med en gavesjekk på 300.000 kroner til det nye skileikanlegget i Nalganaslia.

Samfunnsløftet
Sparebank1 Nord-Norge er eid av alle oss i lokalsamfunnene i landsdelen. Derfor går 50 prosent av bankens overskudd tilbake til lokalsamfunnene. Den nye organsieringen av tilbakebetalingen av overskuddet heter  "samfunnsløftet". Her er arena-modellen en av fire områder hvor det deles ut millioner hvert år, og hvor Finnmark allerede har fått tosifrede millionbeløp. Tverrelvdalen IL søkte i sommer om støtte til Skileikanlegget i Nalganaslia, et anlegg som innbyr unge til å komme seg ut og prøve løyper og bakker. Totalt har skigruppe til Tverrelvdalen IL investert 2,3 millioner kroner i anlegget hvor dugnad er en vesentlig del av finansieringen sammen med spillemidler og kommunalt tilskudd.
– Likevel kommer vi ikke bort fra at Tverrelvdalen IL må ut med en stor egenandel, og de 300.000 kronene som kommer fra Sparebank1 Nord-Norge kommer veldig, veldig godt med. Anlegget er tatt i bruk, og vi ser at denne type anlegg skaper enorm aktivitet. Dette er et anlegg for skiglede, aktiviet og mye moro, sier Einar Opgård i Tverrelvdalen ILs skigruppe.

En ekstra julegave
Tverrelvdalen IL har over et par tre år investert i anlegg med en totalkostnad på over 12 millioner kroner. Først ble klubbhuset renovert for et par millioner. I sommer ble Sparebank1 Iderttspark med ny kunstgressbane, volleyballbane med kunstgress, egen flate for islegging om vinteren og en aktivitetsløypet ved siden av fotballstadion realisert. Prislapp 7,3 millioner for kunstgressanlegg med flomlysanlegg. De tre mindre nærmiljøanleggene kommer på 0,7millioner kroner. Skileikanlegget er det siste som nå er realisert og allerede i bruk.
– Det er nesten så man får tårer i øynene når man skal beskrive responsen hos støttespillere og lokalsamfunn. Alle sier at dugnadsånden er død, men i Dalen lever den i beste velgående. Vi må heller ikke glemme at lokalt næringsliv for øvrig, ikke bare Sparebank1, har bidratt. Sammen med andelssalg til privatpersoner og næringsliv nærmere vi oss én million kroner inn her, sier Geir Roger Bakken og legger til:
– Vi søkte også midler fra samfunnsløftet, men hadde ikke forventet at Sparebank1skulle stille opp nok en gang. Det var ingen selvfølge så lenge vi allerede hadde fått 500.000 kroner til kunstgressprosjektet. Så for Tverrelvdalen IL var dette en julegave som sikrer at vi kan opprettholde aktiviteten til tross for tøff anleggsutbygging.

Gikk rett inn
Sylvi Jonas De Jong, Anne Sønvisen og Anita Olaussen kom til julemessa på vegne av Sparebank1 og overrakte gavesjekken. De sa at det aldri var noen tvil. Søknaden fra Tverrelvdalen IL traff midt i blinken for samfunnsløftet.
– Dette anlegget innbyr til aktivitet, uorganisert aktivitet. Det appellerer til barn og unge, får dem ut og i fysisk aktivitet. Det understreker profilen til Tverrelvdalen IL som et idrettslag som satser på tilbud fra de helt unge til de godt voksne. Størrelsen på søknaden var så stor at den ikke kunne innvilges lokalt, men det var aldri tvil om at våre anbefalinger skulle bli fulgt opp av de som behandlet søknaden på høyeste nivå i banken. Fra bankens side kan vi bare gratulere Tverrelvdalen IL med jobben som gjøres og anlegget, sa Sylvi de Jong.

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 1106
Hittil denne måneden: 1669
SPONSORER

HOVEDSPONSOR 
FOTBALL og SKI

 

HOVEDSPONSORER HÅNDBALL 


 
 

UTSTYRSLEVERANDØR

 

 MX-Sport 

 

 

 

 


 

 

 

?