Årst og "Rush" spiller sammen på Sparebank1 idrettspark

Dato: 27.09.18 11:50

Radarparet Ole Martin Årst og Sigurd Rushfelt gjenforenes i legendekampen under åpningen av Sparebank1 Stadion lørdag 29. september.

SE PROGRAMMET FOR ÅPNINGSDAGEN NEDERST I SAKEN

Det lukter mål helt til Kristiansand hvor Årst i dag er bosatt. "Rush" kommer fra Tromsø til Dalen lørdag og med seg har "Rush" og Årst en av landets absolutt beste servitører på fotballbanen. Espen Hoff fikk seg landskamper, men klarte aldri å ta kampen helt opp med utenlandsproffene som herjet i hans glansdager i norsk eliteserie. Dermed ble ikke landslagskarrieren som fortjent.

Nå forenes trioen som tilhører  tidenes største profiler i norsk toppserie. Ingen har scoret flere mål i eliteseriene i Norge gjennom tidene enn Sigurd Rushfeldt, flere år var han også skytterkongen i Tippeligaen. Årst gikk til Belgia som proff hvor han to sesonger scoret mål etter mål og var toppscorer. Samtidig ble Årst vurdert som en av Europas mest effektive spisser.

- Dalen har ikke vært på talefot med Alta IFs beste spillere. Kun én gang har vi slått Alta IFs beste i tellende kamp, det var  en kamp i Finnmarkscupen i 1983 da vi vant 3-2 på grusbana i Dalen. Derfor har vi vært nødt å "kjøpe" inn forsterkninger i møtet med Alta IFs helter fra noen år tilbake. Vi møter et meget sterkt Alta-lag, sier lagleder for legendelaget, Jarle Mjøen som har tre damer i troppen. For å understreke at per i dag er det damefotballen som er på høyeste nivå i klubben; 2. divisjonen. Aldersspredningen er også stor med Ivar Sætermo som eldst på Dala-laget og har sin like i Arnold Hammari på Alta-laget.

Troppen til Dalen: Leif Bakken - Eirik Kivijervi - Geir Ove Mannsverk - Geir Roger Bakken - Geir Ove Bakken - Roger Pettersen - Ivar Sætermo - Tor Erik Sønvisen- Petter Dahle - Jan Erik Johnsen - Stig Aksel Opgård - Sven Ørjan Mannsverk - Tore Mannsverk - Tom Helge Thomassen - Vidar Kristensen - Stig Aksel Opgård - Dag Erlend Kristensen - Guri Mjøen - Trude Mannsverk - Guro Ek - Espen Hoff - Sigurd Rushfeldt
Ole Martin Årst

Troppen til Alta IF:
Erling Persen - Kjetil Kristensen - Faya - Martin Overvik - Roger Hammari - Jan Egil Brekke - Rune Berger - Øystein Esjeholm - Terje Falsen - Rune Stamnes - Frode Johansen - Ole Kristian Stamnes - Stian Ingilæ - Atle Hansen - Kalle Tjæder - Arnold Hammari - Øyvind Pedersen - Svein Hugo Vian

Ellers blir det offisiell åpning av Sparebank1 Idrettspark, åpning av aktivitetsløypa med sykkelløp barn 6 til 10 år, volleyballkamp på nybana mellom formannskapet og Dalens trimgjeng og ikke minst en avgjørelse om hvem som er mest treffsikker av rød og blå side i politikken. Varaordfører Anita Håkegård Pedersen (rød) får keeperlegenden Leif Bakken på lag i straffesparkkonkurranse, mens Odd Erling Mikalsen får den litt yngre keeperlengenden Eirik Kivijervi på sitt lag i en straffesparkkonkurranse som går over tre runder (står det likt etter tre strafferunder forsettes det til en avgjørelse er tatt).

Det hele avsluttes med kampen mot Dalen og Porsanger i Finnamrksserien - en kamp som kan avgjøre om Porsanger eller Norild rykker opp.

- Det er en spesiell invitasjon til våre utrolig gode samarbeidspartnere og sponsorer i Alta næringsliv, alle som har kjøpt andeler i anlegget av bedrifter og privatpersoner og ikke minst bygdas fantastiske dugnadsgjeng. Vi skulle gjerne ha sendt en skriftlig invitasjon til hver enkelt, men det har vi innsett at vi ikke makter. Nå håper vi å nå alle med denne oppfordringen om å være våre gjester under åpningen, sier Jarle Mjøen i kunstgresskomiteen til TIL og legger til:
-Vi serverer laksesuppe, brød, kaffe og kaker. NRS Finnmark har hjulpet oss med laks, og Dalens damer (og kanskje herrer) stiller opp med Nord-Europas beste og lengste kakebord. Dette er en dag hvor pengemaset er lagt vekk. Inngang og servering er gratis for alle, inkludert publikum.

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 243
Hittil denne måneden: 3780
SPONSORER

HOVEDSPONSOR 
FOTBALL og SKI

 

HOVEDSPONSORER HÅNDBALL 


 
 

UTSTYRSLEVERANDØR

 

 MX-Sport 

 

 

 

 


 

 

 

?