BUL VANT - STERK HAMMERFEST- INNSATS

Skrevet av: Jarle Mjøen         Dato: 18.03.18 09:16

Gruppespillet ble avgjort like før midnatt lørdag da Tverrelvdalen plukket poeng fra både Polarstjernen og Varden, noe som ga BUL finaleplass på målforskjell foran Polarstjernen.

 

I finalen viste ikke 2. divisjonslaget BUL noen nåde med Hammerfest, som har restartet damesatsingen og nå framtstår eom en av favorittene i 3. divisjonen i Finnmark. Det kan betyr at Hammerfest er tilbake i 2. divisjonen allerede neste år. 

I finalen dominerte BUL som forventet, og hadde god kontroll. Det stor 2-0 til pause, og før full doblet BUL målkontoen i kampen. Selv om BUL tok finaleplassen kun på knap målforskjell på bekostning av divisjonskollega Polarstjernen, var det liten tvil om at BUL var laget som imponerte mest spillemessig. På et jevnt bra BUL-lag lot vi oss imponere mest av Lea Falsen som med sin hurtighet og innleggsfot skapte store utfordringer hos alle motstanderne.

Øvre halvdel-lag

I 2-divisjonspulja må vi si at det var jevnt. Furuflaten sent ankommet og med en lang bussreise i beina,  tapte 2-0 for Polarstjernen som også hadde bussreise i beina, men bedre tid etter ankomst Finnmarkshallen. I en litt forkortet kamp tidsmessig var Polarstjernen best i starten, men Furuflaten kom eter hvert sterkere spillemessig. En jevn kamp der Polarstjernen var best i boksen. Furuflaten tok imidlertid igjen med stor effektivitet mot Dalen i sin andre kamp som de vant 3-0, også det en jevn spillemessig kamp der Furuflatens to siste mål kom helt på slutten av kampen. For Dalen og Ingvild Hågensen stod både tverrligger og stang i veien for at hun skulle få sitt første turneringsmål. I kampen mot BUL lørdag kveld var Furuflaten klart på etterskudd og ble fraløpt av BUL som viste fram mange gode angrepsvarianet. Resultatmessig tok BUL seg til finalen med målforskjell på Polarstjernens bekostning. 

Det er all grunn til å tro at BUL blir topp tre i 2. divisjonen, og kan få følge av Polarstjernen, men også Furuflaten. For Tverrelvdalen blir jobben å sikre seg nok poeng til å holde seg unna bunnstrid. En skal ikke legge for stor vekt på ei turnering med mange kamper og forkortet spilletid, men tegnene så langt er at det kommer til å bli en jevn 2. divisjon. Furuflaten med 26 spillere i troppen til Alta valgte naturlig nok å fordele spilletiden på mange, og vil nok framstå som skarpere når serien starter.

Selv om arrangørklubben Tverrelvdalen holdt følge med de beste lagene, holdt det ikke med uavgjort mot BUL og Polarstjernen i gruppespillet. TIL2 hadde også med seier over Varden i siste kamp kunnet byttet plass med laget fra Finnsnes og sikret seg bronsefinale. Til tross for mange sjanser på slutten av kampen ble det kun 1-1 sent lørdag kveld.

Når TIL1 og TIL2 skulle møte hverandre i sluttspillkamp med tynt med spillere til to laget, og noen skader i løpet av turneringen, valgte vi å stå over sluttspillkampen. Dermed starter turneringen med kampe om 5. og 6. plass mellom Alta IF og Furflaten, klokken 10.10. Så følger bronsefinalen mellom Polarstjernen og Varden 11.20 før BUL og Hammerfest møtes til fianle 12.30.

Alle sluttspillkampene streames med Tverreldalens forsvarstjerne i Finnmarksserien, Torbjørn Mofoss, som kommentator.

Godt fornøyd

- Jeg er svært godt fornøyd med gjennomføringen av turneringen. Det har vært hektisk, men det meste har fungert. Så langt har vi unngått alvorlige skader på lagenes spillere, og tilbakemeldingen er at lagene har hatt fint utbytte av turneringen, sier turneringsleder Jarle Mjøen og legger til:

- Så får vi håpe at vi kan si de samme etter at sluttspillkampene og siste spark på ballen i Kraftlagsturneringen 2018 er slutt. Helt til slutt; en kjempestor takk til våre støttespillere, både privatpersoner og bedrifter. Uten dere hadde vi ikke kunne gjennomført turneringen. En ekstra takk til Alta Kraftlag og Sparebank1 Nord-Norge.

Klikk HER for å se resultater og tabeller for Kraftlagsturneringen, oppdateres

 

Toppscorer:

Maria Baumann, Polarstjernen, 6 mål

Karoline Berg, HiF/Stein, 4 mål

Marie Kjellmann, BUL, 4 mål

Sara Valle, Varden, 3 mål

Sofie Wickstrøm, Polarstjernen, 3 mål

Turngeringen beste spiller kåret av en jury ledet av Jarle Mjøen:

Lea Hunsdal Falsen

Innsatspris/dommerpris: 

Bjørn Aksel Rønquist

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 528
Hittil denne måneden: 19491
SPONSORER

HOVEDSPONSOR

 

         HOVEDSPONSOR 
         ALDERSBESTEMT

   
   

DELSPONSOR

                    
   

UTSTYRSLEVERANDØR

 
?