Kampoppsett og info om Kraftlagsturneringen 2018

Skrevet av: Fotballgruppa, Tverrelvdalen IL         Dato: 19.02.18 12:47

(Finnmarkshallen) Fredag 16. mars barker åtte damelag fra Troms og Finnmark sammen for å måle krefter og forberede seg til sesongen 2018.

Turneringen starter fredag 16. mars klokken 18.30 med første kamp mellom Alta IF og Tverrelvdalens andrelag i pulje 2. I kamp nummer to fredag følger BUL mot Tverrelvdalen 1 i pulje 1. Når første dag av 11-erturneringen avsluttes en halvtime før midnatt har alle de åtte lagene vært i aksjon med sin første kamp.

LINK TIL KAMPPROGRAM - (Velg lag for å se din klubbs kamper, velg bane, Finnmarkshellen for å se hele kampoppsettet)

- Det har vært en god del jobb med å få snekret sammen et kampoppsett innenfor den tiden som er til rådighet. Utfordringen kom av at det må gå to NM-cupkamper for herrer lørdag midt på dagen, Tverrelvdalen IL mot Hammerfest og IL Norild mot IL Nordlys. Vi tror at vi har klart å komme fram til et kampoppsett som ivaretar alle ønsker og hensyn, sier turneringsleder og trener for Tverrelvdalen, Jarle Mjøen.

Han oppfordrer deltakende lag til å ta kontakt dersom de finner feil eller mangler i kampoppsettet.
- Vi vil så langt som mulig forsøke å løse det som måtte komme, påpeker Mjøen som er å treffe på tlf 97776656, eller epost; jarle@altaposten.no.

 

2. divisjonspulje
For å sikre mest mulig jevne kamper og et optimalt forberedelsesregime har arrangørklubben valgt å kjøre ei ren 2.divisjonspulje og ei ren 3. divisjonspulje. Når puljespiller avsluttes lørdag kveld vil det være klart hvem som er vinnere av de to puljene og dermed møtes i finalen og hvem som møter hverandre i de øvrige plasseringskampene. (ener mot ener, toer mot toer osv).
- Det vi vet fra tidligere år er det alltid kommer noen gode 3. divisjonslag som matcher 2. divisjonslagene. Derfor blir finale, bronsefinale og øvrige plasseriongskamper søndag veldig spennende. Personlig har jeg BUL som favoritt, selv om de vil stille med få 1. divisjonsspillere og flest fra 2. divisjonslaget. Likevel  kan det fort bli veldig jevnt i pulje 1, spår TIL-trener Mjøen.

Full trio
Finnmark fotballkrets har gitt et tilskudd på 10.000 kroner til turnering, penger som i hovedsak går til å sette ned påmeldingsavgiften fra 5000 til 4000 kroner per lag.
- Vi har klart å holde påmeldingsavgiften lav alle år, betydelig lavere enn lignende herreturneringer som har vært arrangert tidligere år. Det er lite penger hos damelagene og svært kostbar serie (2. divisjonen), og da må vi bare takke kretsen for å bidra på denne måten, sier turneringslederen som forteller at utiftsbusjettet for turneringen er på mellom 80.000 og 90.000 kroner totalt sett.
- Vi har gjort en del kostnadsreduserende tiltak og får noe sponsorhjelp. I år blir det full dommertrio i alle kampene, mot tidligere bare hoveddommer satt opp av dommerkomiteen. Selv om det betyr mye ekstra kostnader så lenge vi snakker om 16 kamper, satser vi på det for å imøtekomme tilbakemeldinger fra lagene. Nytt av året er at vi også kårer turneringens beste dommer i tillegg turneringstoppscorer og noen andre priser.
- Blir det pluss i regnskapet for dere som arrangør?
- Vi har de senere år klart å komme ut med overskudd og regner med at vi gjør det også i år. Så får vi "gratis" forberedelse for våre egne damespillere. I år stiller vi med to lag, og jeg tror vi skal henge bra med i begge puljene. Annonsering, utarbeidelse av turerningsprogram, halleie, dommerutgifter med mer koster, men vi har noen vanvittig viktige samarbeidspartnere i Alta Kraftlag, klubbens hovedsamarbeidspartner Sparebank1 og noen få til. Uten dem hadde det ikke blitt noen turnering, klargjør turneringsleder Mjøen som legger til at turneringen krever mellom 150 og 200 dugnadstimer.

TV-dekning

Alt er ikke klart, men det jobbes hardt med å få til direktestreaming av finaler og plasseringskamper søndag. Streamingen vil skje i et samarbeid med mediehuset Altaposten, om vi får løst noen utfordringer, blant annet med å skaffe kommentatorer til dekningen søndag.

- Det er viktig at rammene rundt damefotballen heves, og derfor er både et fyldig turneringsprogram og direktestreamingen viktig. Det er ressurskrevende, men vi tror at det betaler seg på sikt.

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 891
Hittil denne måneden: 17380
SPONSORER

HOVEDSPONSOR 
FOTBALL og SKI

 

 

 
 

UTSTYRSLEVERANDØR

 

 MX-Sport 

   

 

 

 


 

 

 

?