Petter lar ny generasjon oppleve skigleden.

Skrevet av: Jarle Mjøen         Dato: 10.01.18 11:21

- Et fantastisk tilbud

Dette er en hyllest til skigruppa, alle de som står på for å skape et fantastisk tilbud i en like fantastisk klubb. Tirsdag hadde jeg gleden av å være med mitt barnebarn, Emil, på skitrening. Hans første i år på grunn av plagede luftveier (ikke bare Martin Johsen Sundby som har sånne utfordringer). Vel fremme ved møtepunktet ved løypene i Romsdal kom Petter Eliassen, en av verdens beste skiløpere fram til i år hvor han prioriterer å fullføre utdannelsen framfor å hente store internasjonale triumfer i langrennsløypa. Eliassen har påtatt seg ansvaret for den yngste gruppen. Her var det det barn fra tre og til åtte-ni år, og mange foreldre med ski på beina som ble dratt aktivt inn i den lekbaserte aktiviteten som Petter ledet på en utrolig fin måte.

Samtidig som de yngste med sine foreldre gjorde seg klar, kom Stig Aksel Opgård, Ørjan Bakken, Vidar Hågensen og de andre trenerne som har ansvaret for de to eldste gruppene. Selvsagt også mange jenter, gutter og faktisk noen seniorløpere. Og en verdensmester; Finn Hågen Krogh.

Men tilbake til aktiviteten for de yngste ledet av Petter, men med god hjelp av blant annet foreldrene Bjørn Agnar, Tor Håkon og Tine; her var det kun én ting som var i fokus, humør og innsats. Det siste som en naturlig konsekvens av spennende leker, skiskytterstafett hvor gevær var skiftet ut med å treffe oppe i en bøtte med ball (men selvsagt med strafferunder ved bom), to og to hvor den ene trakk den andre med tau rundt en kortløype og ved mål skiftet rolle, slalom i en passe bratt bakke og mye mer. Etter en time var det slutt selv om ungene maste om mer.

Men det var ikke slutt; på klubbhuset var det dekket til kvelds, slik det alltid er etter tirsdagens skitrening. Her benket både verdensmestere og de som er i startfasen på å mestre skiene seg til en sosial avslutning. Totalt rundt 20 i alle aldre innom kveldsavslutningen.

Dette får være min hyllest til skigruppa i TIL, Petter og alle de andre trenerne. Et fantastisk bidrag til å få unger og litt eldre ut for å oppdage gleden med aktivitet, ikke minst hvilke muligheter til å få inn aktivitet på en lystbetont måte. I en tid da vi passiviseres mer og mer applauderer jeg også foreldrene som bruker tid sammen med barna på denne måten, ikke for at de skal bli verdensmestere, men for at de skal få ta del i et fellesskap og samtidig sikre seg gode aktivitetsvaner.

Stå på, heia TIL.

Mvh Jarle Mjøen

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 547
Hittil denne måneden: 19510
SPONSORER

HOVEDSPONSOR SKIGRUPPA

 

Sponsor

 

 
Utstyrs sponsor/ leverandør