Stein Arnes hat-trick sikret toppscorertittelen

Skrevet av: Jarle Mjøen         Dato: 07.10.17 18:50

Dalen slo BUL for andre gang i 2017-sesongen etter tre mål av Stein Arne Mannsverk.

Et av sesongens viktigste mål for A-laget til Dalen foran sesongen var å vinne lokalderbyene mot BUL og komme høyere på tabellen enn fotballnaboen. Begge deler gikk inn da Dalen i siste serierunde i Finnmarksserien slo BUL 4-2 på Sparebank1 stadion i Dalen. På en sleip gressane, i surt høstvær, var det aldri noen tvil om at bossekopingene har et stykke igjen til nivået til Dalen.

Litt om målene; 1-0 etter 23 minutter. Svein Ove Thomassen tilbake etter sykdom og skade, kombinerte på midtbana og curlet et ferdigscoret innlegg på bakerste stang. Der gjorde ikke Sverre Nilsen noen feil og tegnet seg for sesongens femte scoring. 2-0-scoringen  har også Sverre en stor del av æret for. Indreløperen hentet ballen på egen banehalvdel og så et godt buet løp fra Stein Arne "Lole" Mannsverk. Pasningen etter 28 minutt satt perfekt. Ingen i divisjonen er i nærheten av farten til "Lole" og alene med keeper gjorde han ingen feil. 2-0 var også pauseresultatet.

Så reduserte BUL på straffe, 2-1. Minuttet etter var det Dalen som fikk straffe etter at "Lole" ble felt. Toppscoret til Dalen tok selv straffen og gjorde 3-1 (60.minutt). 4-1 kom det noen minutter senere andre andreomgang etter en ny straffe; og en kontant ekspedring av Stein Arne. Hans tredje mål for dagen og dermed avsluttet han som divisjonens toppscorer sammen med Bjørnevatns Dan Michal Randa, begge med 23 mål. Randa og Bjørnevatn gikk for øvrig på tap 0-1 mot KIF.

BUL hadde kanskje dagens fineste mål som også ble kampens siste; en knallperle fra Sebastian Sørnes Holmvik, slik at resultatet ble 4-2.

Kampen mot BUL ble ingen stor kamp kvalitetsmessig. Dalen var klart best og styrte kampen. Samtidig er det ingen tvil om at BUL med et lag med mange 16- og 17-åringer har noe på gang. Det unge BUL-laget er godt organisert, og har flere spennende typer som kan komme til å prege finnmarksfotballen de neste årene om BUL klarer å holde de sammen.

Flere på hjemmelaget gjorde sine saker godt i kampen. Tremålsscorer Stein Arne var en konstant trussel for BUL, og viste seg fram som den juvelen han er. Forrige sesongs guttespiller, Mathias Pettersen,gjorde sin beste kamp for året, og begynner å ligne på en framtidig toppspiller på seniornivå i Finnmark. Selv om både Svein Ove og Tom Helge på Dalens midtbane var viktig, trekker jeg fram Sverre Nilsen med en scoring og en målgivende. Han er en toveisspiller, en boks til boksspiller, som er svært viktig for Dalen.

På BUL imponerte Saber Salaheldin Morad, i en sentral posisjon på midtbana. En spiller som har potensial for spill langt høyere opp enn 4. divisjonen.

Sverre er en av dem så som teller på knappene for om det blir en ny sesong med Dalens A-lag. Det blir en viktig jobb å sikre at Sverre skriver ny kontrakt. I år har Sverre etter undertegnedes oppfatning vært inne i topp tre av lagets viktigste spillere. På ønskelista til Dalen står også ny kontrakt med Andreas Kalseth, kanskje lagets mest trofaste klubbspiller som alltid gir hundre prosent både på og utenfor bana. Vi håper også at Thomas Kristensen (studerer i Narvik) og Joakim Medlie (husbygging), finner løsninger slik at Dalen kan bygge et lag rundt disse to ungguttene. Det er allerede klart at divisjonsens beste ballvinner, Mats Jørgen Masvik, er tilbake og vil ta tak både på og utenfor bana neste sesong.

En viktig brikke å få på plass inn mot neste sesong blir Joachim Fossmo. Han har i år vært spillende hovedtrener, og har signalisert at det kan bli tidsproblemer med en slik rolle neste år. Fossmo har levert hundre prosent på målsetting om å spille inn nye unge spillere, og har samtidig overoppfylt sportslig mål ved å holde laget i kamp om medaljer gjennom hele sesongen.

Samtidig jobber Dalen tett mot Svein Ove Thomassen, både som spiller og for en rolle i neste års trenerteam. Foreløpig er det ingen løsning, men sportslig utvalg i Dalen er likevel sikker på at de skal kunne presentere en svært god trenerløsning, pluss en sterk spillerstall og et forsterket apparat rundt A- og rekuttlaget i løpet av noen ukers tid.

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 432
Hittil denne måneden: 24885
SPONSORER

HOVEDSPONSOR

 

         HOVEDSPONSOR 
         ALDERSBESTEMT

   
   

DELSPONSOR

                    
   

UTSTYRSLEVERANDØR

 
?