Solid 3-poenger mot KIF

Skrevet av: Jarle Mjøen         Dato: 20.08.17 14:13

For første gang i historien kan Dalen notere seks poeng og full pott mot KIF i en sesong.

I bortekampen i vår ble det 3-2 seier til Dalen. I Finnamrkshallen lørdag fulgte A-laget til Dalen opp med 3-0-seier. Dermed har de rød-hvite tatt seks poeng mot KIF i Finnmarksserien i år.

Seieren gjør at Dalen nå er på tredjeplass på tabellen, men er foreløpig mange poeng unna lederlaget Bjørnevatn og toer Norild. Begge disse lagene møter Dalen på hjemmebane i høst, og bortsett fra Sørøy Glimt og Porsanger ha de rød-hvite kun hjemmekamper igjen i serien.

Mot KIF var det et solid Dalen-lag leder at av spillende trener Joachim Fossmo som gikk ut fr start og satte sitt preg på kampen. Nevne Fossmo var den på hjemmelaget som imponerte mest i sin omskolerte rolle som keeper. En skulle aldri ha trodd at stopperen har vært noe annet enn burvokter. Faktisk var hen svært god på strek og overraskende offensiv og god i feltarbeidet.

Likevel var det Svein Ove Thomassen som ble den store forskjellen på lagene i første omgang. I sin ankerrolle i 4-3-3 systemet balanserte han hjemmelaget, og offensivt strødde han 60-70 meterspasninger til topptrioen når muligheten var til stede, og med hans klokskap og strøkne pasningsfot ble det en fin miks mellom kort og langt. Med Thomassen til å styre midtbana var det knapt pasningsbrudd i leddet.

Første stor muligheten til Dalen sørget Thomas Kristens for. En pasning hentet fra absolutt toppniva fant Stein Arne Mannsverk som hadde buet løpet perfekt. Ferdigscoret!!!. Alene med keeper klarte imidlertid ikke "Lole" å gjøre sitt 12 mål for sesongen. Han var imidlertid helt avgjørende da han noen minutter senere kjørte karusell og fintet et par KIF-spillere på ræv før han la ballen ut til Sverre Nilsen. Nilsen klinket ballen i krysset og dermed 1-0. Flere scoringer ble det ikke i første omgang. Ut fra spill og sjanser burde Dalen hatt minimum et par mål å gå på til andre omgang.

Der tok KIF fullstendig over, kun med en stor muligheter, etter topp spill, til Dalen de første 30 minutter av 2. omgang. KIF var svært nære på utligning, og hadde også fortjent mål etter å ha skapt mye. Ikke minst hadde laget et tosifret antall dødballer i løpet av kampen, men Dalen klarte å rydde unna.

Da vi fryktet at utligningen ville komme, ble det tatt grep og Dalen seg opp på KIFs halvdel. En god serve fra Svein Ove ble forsøkt plukket opp av KIF-keeperen. Han mistet ballen og den falt rett i beina på innbytter Lars Gaute Skorpen. Sistnevnte for øvrig med over godkjent innsats og prestasjon. På tampen av kampen spilte guttespiller Kristian Thomassen, som var kommet inn, gjennom Jørgen Granshagen Nord, som ikke gjorde noen feil og satte inn 3-0.

På Dalen har vi berømmet Svein Ove og Joachim, men trekker også fram Sverre Nilsen både for et meget bra mål, men ikke minst en topp jobb i midtbaneleddet offensivt og defensivt. Topptrioen som startet, Stein Arne Mannsverk, Jørgen Granshagen Nord og Tobias Isaksen, har en snittalder på 18 år, og fortjener også et samlet pluss.

Neste kamp: TIL - Honningsvåg lørdag 26. august klokken 14.00

PS! Stein Arne Mannsverk er på tredjeplass på toppscorerlista i divisjonen med sine 11 mål. Den toppes av Milos Vucenovic (Norild) med 13 mål, nr to er Brage Andreassen (KIF) med 12 mål. På Dalen er Jørgen Granshagen Nord  den som har satt nest flest ballen i mål med sine seks scoringer. Nils Kristian Utsi har scoret fire, og Sverre Nilsen 3.

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 451
Hittil denne måneden: 24904
SPONSORER

HOVEDSPONSOR

 

         HOVEDSPONSOR 
         ALDERSBESTEMT

   
   

DELSPONSOR

                    
   

UTSTYRSLEVERANDØR

 
?