Knallstart for Dalen i Finnmarksserien

Skrevet av: Jarle Mjøen         Dato: 02.05.17 09:35

Det smakte med tre poeng mot Hammerfest, men kan et svært ung Dala-lag følge opp?

DALENS BESTE: Thomas Andre Kristensen (t.v) var god mot HFK i første kamp, men fikk på tampen av kampen rødt kort. Her sammen med keeper Aleksander Ellingsen (nå Alta IF) og Pål Bakken, spiller på Dalen.

Det blir alltid tett og dramatisk når Dalen møter Hammerfest på seniornivå. Så også denne gang i seriepremieren lørdag for to svært unge mannskap. HFK stilte fra start av med kun to over 20 år. Kaptein Joakim Tolk Solberg er en av de to "veteranene" på det unge Hammerfest-laget, og var HFKs klart beste spiller i lørdagens oppgjør. Spesielt i starten av kampen dominerte Tolk Solberg.

Mr. klubbspiller
På Dalen vil det i år være nesten like ungt som det Hammerfest stilte med. Her er det samtidig en stamme med litt eldre spillere som kan dra ungguttene med; spillende trener Joachim Fossmo, Rainer Ojala, Sverre Nielsen og ikke minst Andreas Kalseth, en spiller som har hjertet for klubben utenpå drakten og som ofte bare fotballkjennere legger merke til hvor god fotballspiller han egentlig er. Kanskje på grunn av en litt anonym opptreden på og utenfor bana. Han dekker rom, retter opp andres feil og har nesten aldri balltap. I tillegg er han en spiller som gjør lagkompisene gode med sin væremåte. Mot Hammerfest leverte han nok en god kamp, men etter undertegnedes oppfatning var midtbanekollega Thomas Kristensen Dalens beste spiller, dog i konkurranse med to andre unggutter Stein Arne Mannsverk og Nils Kristian Utsi som terroriserte HFK-forsvaret.

Heldig scoring
Dalen hadde de fleste og største målsjansene, men da ser vi bort fra et brent straffespark til HFK på stillingen 0-0. Derfor var ikke seieren ufortjent, men kampen kunne bikket begge veier. Dalen-keeper Jonatnan Linnes vartet opp med et par matchvinnerredninger og kunne notere en av sin beste kamper i Dalen-trøya. Den utslagsgivende scoringen til Dalen stod Sverre Nilsen for. Et frispark fra Joachim Fossmo ble slått i feltet og og Nilsen gikk på ballen, mistet den ut av syne og ballen traff ryggen og spratt inn. Rett mann på rett plass, men denne noterer vi på hans flaks-konto.

Hva nå?
Tre poeng med et uhyre ungt mannskap, med veteranene Svein Ove Thomassen og Tom Helge Thomassen ute med skade. Sistnevnte kan nok bidra allerede i de neste kampene, men avventer og lar de unge sultne ulvene jage foreløpig. Svein Ove er ryggoperert og tidligst med på høstsesongen, kanskje ryker hele sesongen. Nyervervelsen Preben Helgesen Einvik er snart klar etter skade, en meget god spiller på dette nivået som vil være en klar forsterkning. Likevel må ungguttene ta ansvar. Kampen mot HFK viste at de var klart dårligere trent enn et HFK-lag som har hatt seks til syv økter i uka gjennom hele vinteren. Fem balløkter og to løpeøkter på det meste. Det kommer HFK til å få betalt for ut over i sesongen. På samme måte kommer Dalen til å få betalt negativt for å ha lagt bak seg bare halve treningsmengden.
Verken Dalen eller HFK tror jeg blir med i topp tre. Begge lag kan bli å finne på øvre halvdel av tabellen, et fornuftig mål for begge. Unge lag vil variere, og det er nok tilfelle også i årets Finnmarksserie (4. divisjonen).

Røde Thomas
Ikke unormalt ble det også denne gang noen kontroversielle og omdiskuterte avgjørelser knyttet til assistentdommer Geir Olav Gundersen. Det er regelen når han er involvert i kamper som Dalen spiller, og denne gang heller ikke noe unntak. Den første kontroversielle avgjørelsen kom da Stein Arne Mannsverk ble revet ned innenfor 16-meteren og Gundersen vinket. Etter en prat mellom assistent og hoveddommer Kurt Andre Henriksen (Billefjord) ble det dømt utspill fra mål. HFK-ledere vi snakket med i pausen mente at det ikke var straffespark, fordi holdningen startet fem-seks meter før 16-meteren. I andre omgang fikk HFK straffe, også denne gang etter at dommeren måtte konfererte med linjemann Gundersen som mente forseelsen skjedde innenfor 16-meterstreken. Ingen veldig store protester og det kan tyde på en korrekt avgjørelse. På slutten av andre omgang bryster Thomas Kristensen ballen ut over sidelinjen og gir den et ekstra touch og forlenger ballbanen rundt fem-seks meter før dommeren har blåst/markert. Dommeren markerer innkast, men Gundersen har tatt feil av 1. og 17. mai og vinker febrilsk med flagget. Resultatet: Dommeren gir Kristensen hans andre gule og dermed rødt.
Dommer Kurt Andre Henriksen kom greit fra jobben i en av sine første opptredener på dette nivået, og hadde god hjelp fra den andre assistentdommeren Bjørn Aksel Hansen fra Lakselv.

Tøffe kamper
Dermed må Dalens beste spiller fra HFK-kampen sone i neste match. Det er mot KIF i Kirkenes fredag, men Thomas blir klar til lørdagens kamp mot Bjørnevatn. Normalt to svært vanskelige kamper mot to av seriefavorittene. Kommer Dalen tilbake med poeng fra disse to kampene vil det være sensasjonelt sterkt. I tillegg synes det som sisteskanse Jonathan Linnes er forhindret fra å spille. Det jobbes med en nødløsning, en topp nordnorsk keeper på hurtigovergang, men i skrivende stund er ingenting avklart.

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 471
Hittil denne måneden: 24924
SPONSORER

HOVEDSPONSOR

 

         HOVEDSPONSOR 
         ALDERSBESTEMT

   
   

DELSPONSOR

                    
   

UTSTYRSLEVERANDØR

 
?