Norild-treneren: - Dette er fotball

Skrevet av: Jarle Mjøen         Dato: 25.09.15 20:46

Norild kommer til Dalen med alle sine kanoner og ofrer ikke en tanke på at skytset ikke holder.

- Det er rett å slett så spennende at det er vanskelig å tenke på noe annet. Dette er fotball, så utrolig engasjerende. For vår del ofrer vi ikke tanken på at vi klarer opprykket med uavgjort en tanke. Vi er offensiv i hodet og går for seier, sier Norilds trener Ketil Nystrøm til tverrelvdalenil.no

Bare seier godt nok
I trener-teamet til Tverrelvalen IL er det selvsagt ikke mindre fokus på kampen. Både Magne Medlie og Tom Helge Thomassen, som etter alle solemerker også skal gjøre manns jobb på midtbana, er klar og tydelig på at det ikke blir enkelt å nedkjempe Norild.
- For oss er bare seier godt nok, og det er greit nok. Det er vår matchball, og klarer vi det ikke, er vi heller ikke god nok for 3. divisjonen. Så enkelt er det, påpeker Dalen-trenerne.

Alle kanonene
Ifølge trener Nystrøm kommer Norild med alt de har av tungt skyts, og ungdomslinja fra i vår er justert til en langt mer rutinert spillerstall, som har levert godt i høstsesongen. Sist da Honningsvåg ble slått 1-2 i Honningsvåg.
- Vi har absolutt ingen unnskyldning om vi ikke skulle klare det. Vi har kun trent på gress de siste ukene, og skal mestre underlaget like bra som hjemmelaget. Alle spillerne er skadefrie og ingen soner karantene. I tillegg henter vi en mann opp fra Garden, viktige Roar Jørgensen, forteller Ketil.

Har bra lag
I Dalen vil ikke Tom Helge og Magne røpe hvilket mannskap de sender ut på gresset lørdag.
- Det vi kan love Norild er at vi stiller sterkt, og har heller ingen unnskyldning om vi ikke skulle lykke.
Dalen har så mange potensielle nøkkelspillere, både offensivt og defensivt, at det ikke er mulig for Norild å ta dem ut. Vi kan nevnte Svein Ove Thomassen som både er målscorer, men ikke minst spilleopplegger. Daniel Reginiussen med spisskvalitet i form av både hurtighet og gjennombruddsstyrke. Sist, men ikke minst, Stein Arne "Lola" Mannsverk, unggutten som kan gjøre det helt store og er lagets toppscorer. Men defensivt er også styrken stor fra keeper Jøran Majala til stoppere som Joachim Fossmo og Nickolai Skorpen Andersen, eller en midtbane med Joakim Medlie, Tom Helge Thomassen og Andreas Kalseth. Faktisk så mange gode spillere at det er vanskelig å plukke ut den riktige første 11-eren.

Sønn til toppspiller

De litt eldre fotballtilhengerne husker godt den sorte perle, Saihou Sarr, den første fargede toppspilleren i Norge. Han herjet forover 30 år siden for Mjøndalen i toppdivisjonen. Nå er sønnen, Babacar Sarr (bildet), en 23 åring kommer fra norsk toppfotball for spille for Norild. Sarr har spilt toppfotball både for Start, Sogndal og islandske Selfoss.
- En meget viktig spiller for oss, som nå har fått fast jobb i fylkeskommunen og blir i Vadsø. Han vil bli særdeles viktig for oss neste sesong i 3. divisjonen, er den optimistiske spådommen til Nystrøm.

Treneren har stor tro

- Vi satte oss et høyt mål som vi nå er bare er én kamp unna å innfri. Vi er stolte over at vi har klart å takle presset vi selv har lagt på oss selv gjennom hele sesongen. Det å spille opprykkskamp er, uansett nivå, en kjempeopplevelse for spiller, trenere, klubb og publikum. Akkurat nå har vi kanskje det beste laget som noensinne har vært i Tverrelvdalen, det selv om vi har vært i en høyere divisjon, sier Tom Helge Thomassen.

Han håper at klubb, bygd og Alta-folket generelt stiller seg bak Dalen-laget og bidrar til at det kan komme tilbake til 3.divisjon. Det tror Thomassen vil være svært bra for hele Alta fotballen som da kan få tre lag i 3. divisjonen i 2016 sesongen.

 - Vi har ett ønske om å fylle stadion og det må være mulig få 300 stk på kamp?

Sponsorcup og publikumsrekord
I forbindelse med opprykkskampen blir det fult kjør i Dalen. Først skal sponsorene i aksjon i en egen cup som arrangeres før Dalen og Norild inntar gresset.
- Vi er tror faktisk på så mye publikum at vi kan sette ny rekord. På åttitallet hadde vi kamper med et par hundre tilskuere. Nå er tiden inne til å ta den rekorden, påpeker gruppeleder Ole Andersen.
Han mener at mye taler til Dalens fordel, ikke minst ved at de har møtt Norild flere ganger på gress i Dalen på høsten og sendt dem ulykkelige hjem. I fjor en uavgjortkamp som i realiteten sørget for at Norild ikke rykket opp. Året før med tap som sendte Norild ned fra 3. til 4. divisjonen.

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 826
Hittil denne måneden: 20383
SPONSORER

HOVEDSPONSOR

 

         HOVEDSPONSOR 
         ALDERSBESTEMT

   
 

DELSPONSOR

                    
   

UTSTYRSLEVERANDØR

 
?