- Tar du nytt ansvar, Svein Ove?

Skrevet av: Jarle Mjøen         Dato: 01.09.15 15:24

Onsdagens møte mot Indrefjord borte blir en ny vinn eller forsvinn-kamp for Dalen når det gjelder opprykk.

Litt av samme situasjon var Dalen i sist uke da HFK stod på programmet, også det borte i midtuke. Det ble tap 6-2 og plutselig var Norild i førersetet når det gjelder opprykk. Lørdag reiste Dalen til Karasjok og kom tilbake med en sterk 8-0-seier, med Svein Ove Thomassen i en sentral rolle.

Da han sist spilte for Dalen, bilde t.v, spådde vi at han kunne nå så langt hans egne ambisjoner og vilje tilsa. Det endte som stjerne i 1. divisjonen med Alta IF (bildet t.h). Nå er han tilbake i Dalen og kan bli svært viktig i høstinnspurten.

- Alt av rapporter tyder på at Svein Ove tok et ekstra stort ansvar og løftet resten av laget i bortekampen mot Nordlys. I utgangspunktet en tøff kamp med de resultater Nordlys har hatt den siste tiden, men selv om vi stilte redusert viste det seg å holde i massevis, forteller trener Tom Helge Thomassen.

Han verken spilte eller var på laglederbenken. Allerede før sesongen startet var det klart at han ville være borte denne helgen for å sykle Birken. Samtidig var det mannefall med sentrale spillere, og takket være god innsats av rekruttspillerne Michael Helander og Pål Bakken stilte likevel Dalen med et godt lag ledet av den ene av trenerduoen, Magne Medlie.

- I en slik situasjon er det viktig at rutinerte spillere stiller opp for klubb og lag og tar ansvar. Svein Ove har gjort det hele veien etter overgangen fra Alta IF, forteller Tom Helge Thomassen.

Det må legges til at Thomassen svidde flere svært store muligheter, men til slutt fikk satt ballen i mål. Samtidig var han nest-sist på det meste av sjanser og scoringer til andre spillere, inklusiv de tellende resultatene til firemålsscorer Stein Arne Mannsverk.

- Det blir en helt annen kamp onsdag i Indrefjord. Før sesongen var Indrefjord favoritt i divisjonen, men har ikke levd opp til forhåndstipsene. Vi møter likevel et meget godt lag, og dette er en kamp hvor vi må yte hundre prosent, og ikke minst være hundre prosent konsentrert, forteller trener Thomassen.

Laget til onsdag er ikke tatt ut, men både Tom Helge, Daniel Reginiussen og Nickolai Skorpen Andersen er spilleklar av de som stod over siste match. Viktige Mats Jørgen Masvik er ikke tilgjengelig (borte på jobb). Det samme gjelder førstekeeper Jøran Majala.

Situasjonen er sannsynligvis den at Dalen må vinne de fire gjenstående kampene; Indrefjord (b), Kautokeino (h), Sørøy Glimt (b) og Norild (h) for å rykke opp.

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 3351
Hittil denne måneden: 31394
SPONSORER

HOVEDSPONSOR

 

         HOVEDSPONSOR 
         ALDERSBESTEMT

   
 

DELSPONSOR

                    
   

UTSTYRSLEVERANDØR

 
?