Hovedlandsrennet 2017

Skrevet av: Vidar Hågensen         Dato: 07.03.17 20:41

Finnmark Skikrets samlet på Tolga

I helgen var 23 ungdommer i 15 og 16 års klassene fra hele Finnmark samlet  som et felles lag.
Det er ingen spøk å stille på hovedlandsrenn med nesten 200 deltakere i jenteklassene og 300 i gutteklassene. Totalt ca 1000 deltakere som utgjør det største arrangementet en utøver i aldersbestemte klasser får oppleve.

Utøverne stillte fredag til individuell fristil, lang distanse. Det var fokuserte unge gutter og jenter som stillte til start.
Noen var mer nervøse enn andre, men størst og felles for alle var nok gleden over å endelig kunne stille opp på hovedlandsrennet.
Alle utførte meget gode prestasjoner i en veldig krevende løype hvor du måtte kjempe for hver meter.

Lørdag var det klart for sprint og skicross. Her skulle 30 utøvere i hver klasse videre etter prologen. Resten skulle delta i skicross i en løype som ikke var laget for hvem som helst.
Her kom flygende ungdommer ut til skogs. Saniteten hadde også en del å gjøre denne dagen. Men alle løperne fra Finnmark gjorde strålende innsats. Her var det tydelig at finnmarkinger ikke bare hadde gått i trikkeskinner hele livet.
Kirsten Helsvik Nilsen gik videre helt til semifinalen i sprinten og endte på 12. plass. Hermann Nordstrand Fiksen gikk hele veien til 1. plass i Gutter 16

Søndagen var det stafett på planen. Finnmark stillte med 2 guttelag og hele 3 jentelag. Her skulle det gåes 4 etapper. Med Finn Hågen friskt i minnet fra dagen før, turte ikke kretsen annet enn å sette dalinger på flere av ankeretappene.
i gutteklassene endte vi som nr 15 og 64. Jentene som 22, 53 og 77. Dette med hele 85 lag i jenteklassen og 135 i gutteklassen. Meget sterkt gjort av et fylke med så få innbyggere. 

Til slutt vil jeg takke Tolga IL for et kjempeflott arrangement, flotte løyper og en fantastisk stadion. Hele bygda på ca 1600 inbyggere har stått på hodet for oss. Vi ble servert nydelig mat hver dag. Skikkelig hjemmelaget kost og alt vi måtte ønske.
Neste gang noen skal arrangere et stort renn foreslår jeg at de ringer Tolga for å spørre hvordan det skal gjøres. 

Har lagt til en del bilder under. Desverre ingen av de flotte sparkene som var til disposisjon for de besøkende. Dem var praktisk og genial på det flotte vinterføret.

 


Gjengen er meget spent på tur ned.

 


Smørevogn med avtrekk utlånt fra SmartDoc pakkes ut.

 


Tverrelvdalen og Talvik er gode venner.

 


Utøvermøte kvelden før første renn.

 


Smørerne har frokostmøte grytidlig fredags morgen.

 


Jentene er spente før de skal ut i ilden

 


Tom Vegard viser fram diplom og hjemmestrikket lue i premie etter fradagens løp.

 


Synnøve og Isabella etter ski crossen, med premiene på seg.

 


Isabella fornøyd etter fredagen. Et godt forbilde for de yngre i skigruppa.

 


Thea kanskje enda litt skjelven etter crossen.

 


Her hylles norgesmesteren i G16 av løpere fra hele kretsen. Sammhold og tilhørighet på sitt sterkeste.

 


En utøver som har gitt alt for laget sitt. Tom Vegard (15) kjempet mot mange sterke 16 åringer og sikret laget en fin 15. plass i stafetten.

 


Slitene ungdommer skal endelig hjem.

 


Bare en tur innom Hammerfest først. flyvertinnen kommer nok til å huske disse glade ungdommene en stund. (foto: Kirsten Helsvik Nilsen)

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 637
Hittil denne måneden: 18453
SPONSORER

HOVEDSPONSOR SKIGRUPPA

 

Sponsor