Scoringsbonanza for Dalen - satte inn 22 mål

Skrevet av: Jarle Mjøen         Dato: 22.04.18 08:04

Dalen hadde lekstue i Finnmarkshallen i serieåpningen.

Det ble en kanonhelg for alle som liker god offensiv fotball og holder med de røde. Først holdt Daniel Reginiussen og Dalens A-lag show i Finnmarkshallen hvor de satte inn åtte mål mot Honningsvåg i første serierunde i Finnmarksserien. Så fikset United FA-cup-finale ved å slå Tottenham 2-1. Dagen ble avsluttet med at rekruttlaget slo Indrefjord 14-0 i sin generalprøve før seriestart i 5. divisjon.

Reiniussen-show

Men vi starter i kronologisk rekkefølge. Dalen tok i mot et ungt og nærmest helt nytt lag fra Margøya. Årets utgave av Honningsvåg har ni guttespillere i stallen, og selv med noen rutinerte kjemper kan de få en tøff sesong. Den rutinerte treneren Ole Dyrstad, med solig erfaring fra Lillestrøm og Tippeligaen, har imidlertid jobbet godt i løpet av vinteren og fått fram et godt lag. Men i denne sammenhengen ble laget flere nummer for små og til slutt ble resultatet stygt; hele 8-2 til Dalen.

For debutant i Finnmarksserien, Honningsvågs Einar Robertsen som kun er 15 år, ble ikke debuten helt som han hadde drømt om. Han måtte plukke åtte baller ut av nettet. Fem av dem satt inn av comeback-Kid, Daniel Reginiussen. Han sprudlet og var lørdag et helt lag alene. Unge Robertsen kunne til tross for målprotokollens for han dystre tall, reise hjem til Magerøya med hevet hode. Han var Honningsvågs beste spiller, og uten hans innsats mellom stengene kunne det fort blitt tosifret på hjemmelaget.

I motsetning til i cup-kampen mot HiF/Stein var Dalen denne gang påskrudd fra start. Antall touch i spillet var redusert betydelig, noe som ga balltempo og rytme. Når også bevegelsen satt ble det sjanser og mange mål. Daniel er nevnt, men vi skal heller ikke glemme Stein Arne Mannsverk, som til tross for at han ble stående uten mål, hadde tre målgivende og serverte andre i gode scoringsposisjon til tross for at det kladdet en god del for "Lole" i spillet lørdag.

Det er likevel forarbeidet til Dalens mål nummer fire vi gir litt ekstra oppmerksomhet. Regissør er venstreback David Vik som kombinerer seg fint gjennom på vensrtesiden, og avslutter raidet med å finte ut en motstander. Det på en måte slik at magerøygutten sikkert ikke enda vet hvor han er. Vik serverer så ballenlagt i beina på Daniel. Målet er 75 prosents Davids fortjeneste.

Målscorerne til Dalen var Daniel Reginiussen fem og så hadde Kenneth Thomassen, Jay van Horn og Jørgen Nord ett mål hver.

Hele laget fortjener skryt, men i tillegg til Daniel gleder vi oss stort over at Rikard Hans Ellingsen er tilbake i rød/hvit drakt, lørdag som stopper. Han vil utvilsomt bli en viktig brikke, både offensivt og defensivt. Jonatan Rotvik styrte midbanen fortreffelig og hadde knapt et balltap i løpet av hele kampen. Vi fikk også sett at Magnus Hart har fotball i seg til et høyere nivå enn det Dalen er per i dag.

Glad-laget til Pål og Paul Håkon

Så kom gladmeldingen fra England om 2-1 til United. Det ble toppet med at rekruttlaget holdt målshov og scoret 14 ganger mot Indrefjord. Målscorere her; Sverre Nielsen 4, Sinde Johansen og Pål Bakken 2 hver, keeper Kevin Wærnes 1 (på straffe), Henning Opgård 1, Jørgen Nord 1, Sven Ove Thomassen 1. De to siste målscorerne har vi ikke klart å identifisere.
Det må også nevnes at Dalen slo BUL2 med 3-0 i treningskamp sist onsdag. Da scoret Kristian Lampe, Pål Bakken og Jørgen Nord.

Men langt viktigere enn alle målene er at Pål Bakken og Paul Håkon Nilsen har fått gode og fin rammer rundt rekruttlaget. A-lagsspillere i vannskorpa til spilletid her får komme ned på rekrutt og få kamptrening. Det sammen med en gjeng med unggutter som jevnlig får spilletid. Det er humør og system. Det stilles krav fra trenerne, men ikke mer enn at alle enkelt kan følge opp, og at kravene ikke blir ekskluderende for de som av ulike årsaker har mulighet til å satse på toppnivå.

Det må legges til at Ole Romsdal, unggutt som er kommet fra Alta IF, for tiden er skadet etter brudd i foten. Det er forventninger til Romsdal både for å bidra på rekrutt, men også i forhold til spilletid på A-laget. Alle gleder seg til han er spilleklar.

TREFFSTATISTIKK
Antall treff i dag: 511
Hittil denne måneden: 19474
SPONSORER

HOVEDSPONSOR

 

         HOVEDSPONSOR 
         ALDERSBESTEMT

   
   

DELSPONSOR

                    
   

UTSTYRSLEVERANDØR

 
?